Šareni pasulj sa slaninom na seoski način

Šareni pasulj sa slaninom na seoski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Šareni pasulj sa slaninom na seoski način
Fotografije: Admin
1 / 6
24/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj110 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
"Ukusno seosko jelo koje nestane za čas. Ako volite pasulj, ovo je vaš recept."

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo pasulj unapred u toploj vodi nekoliko sato.

Sečemo slaninu na sitno i stavljamo je zajedno sa pasuljem i dva litra vode u šerpu da se kuvaju zajedno sat vremena dok ne omekšaju. Imajte u vidu da vreme kuvanja pasulja zavisi od vašeg pasulja. Zato probajte nakon jedan sat da li je pasulj omekšao i ako nije, ostavite da se kuva još, s vremena na vreme probajte.

Sečemo na sitno paradajz i zgušnjavamo na ringli (zaprži se dok voda ne uvri).

Sečemo luk i papriku na sitno i zajedno sa zgušnjenim paradajzom ih stavljamo u šerpu sa pasuljem.

Kuvajte jelo još 30 minuta.

Na kraju stavljamo so i biber. Kuvajte još 10 minuta i stavite iseckan svež paršun.

Jelo je gotovo!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: