Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Džigerica sa pečurkama na seoski način

Džigerica sa pečurkama na seoski način

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Džigerica sa pečurkama na seoski način
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Jer hrana koja se spremi po bakinom receptu je najukusnija, a ova džigerica je dokaz za to"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 500 g
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • luk - 2 glavice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 2 komada, zelene
  • paprike - 1/2 komada, crvena
  • pečurke - 300 g
  • belo vino - 1/3 šolje
  • biber - 1/2 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • peršun - svež
  • so
  • kora od limuna - 2 prstohvata, za posipanje
  • za dekoraciju
  • paradajz
  • kapar
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite džigericu u vodu na 30 minuta, operite i dobro osušite ubrusom. Isecite na pola.

Luk isecite na krupnije polumesece. Paprike očistite od seenki i isecite na tračice.

Paradajz oljuštite i krupno narendajte ili sitno iseckajte.

Pečurke očistite i isecite na polovine ili ako su krupnije - na četvrtine.

Zagrejte 1 kašiku ulja u dubokom tiganju i dodajte džigericu, dinstajte sa poklopcem 5 minuta, sklonite poklopac i pržite dok džigerica ne bude polugotova, kada veća količina sosa koji otpusti džigerica ispari.

Izvadite džigericu iz tiganja, dodajte preostalo ulje, zagrejte i dodajte luk, dinstajte dok ne dobije zlatnu boju.

Dodajte alevu papriku i promešajte, dodajte paprike i pečurke, pržite dok paprike ne omekšaju.

Vratite džigericu u tiganj sa povrćem, dodajte paradajz i belo vino, posolite, pobiberite, dodajte čubar i origano, promešajte sve i pržite dok tečnost ne ispari i ostane samo ulje.

Kada služite, posipajte preko sitno iseckan svež peršun i sitno rendanu koru limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: