Način pripreme
Potopite džigericu u vodu na 30 minuta, operite i dobro osušite ubrusom. Isecite na pola.
Luk isecite na krupnije polumesece. Paprike očistite od seenki i isecite na tračice.
Paradajz oljuštite i krupno narendajte ili sitno iseckajte.
Pečurke očistite i isecite na polovine ili ako su krupnije - na četvrtine.
Zagrejte 1 kašiku ulja u dubokom tiganju i dodajte džigericu, dinstajte sa poklopcem 5 minuta, sklonite poklopac i pržite dok džigerica ne bude polugotova, kada veća količina sosa koji otpusti džigerica ispari.
Izvadite džigericu iz tiganja, dodajte preostalo ulje, zagrejte i dodajte luk, dinstajte dok ne dobije zlatnu boju.
Dodajte alevu papriku i promešajte, dodajte paprike i pečurke, pržite dok paprike ne omekšaju.
Vratite džigericu u tiganj sa povrćem, dodajte paradajz i belo vino, posolite, pobiberite, dodajte čubar i origano, promešajte sve i pržite dok tečnost ne ispari i ostane samo ulje.
Kada služite, posipajte preko sitno iseckan svež peršun i sitno rendanu koru limuna.