Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Čorbast pasulj u grnetu na seoski način

Čorbast pasulj u grnetu na seoski način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Čorbast pasulj u grnetu na seoski način
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
6
"Kakve god čorbe da pripremamo, najukusniji je ovaj čorbasti pasulj u grnetu"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • luk - 2 komada
  • šargarepa - 3 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • sveža nana - 4 struka
  • glavica celera - 1/4
  • list celera - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj operite dobro i stavite u šerpu.

Prelijte vodom i stavite da vri.

Nakon što provri prospite vodu, sipajte novu vodu i ponovo stavite da provri.

Vodu prospite tri puta, ostavite pasulj da vri u četvrtoj vodi.

Nakon što četvrta voda provri, dodajte sodu.

Pasulj kuvajte još 10 minuta, nakon toga skinite sa vatre.

Luk i šargarepu oljuštite i operite.

Sitno iseckajte i stavite u vok tiganj.

Prelijte uljem i dinstajte 10 minuta, nakon toga dodajte alevu papriku, promešajte i skinite sa vatre.

U grne sipajte 2 supene kašike hladne vode, nakon toga dodajte pasulj zajedno sa četvrtom vodom.

Dobro promešajte i dodjate luk sa šargarepom, isečenom glavicom celera, sitno iseckanom.

Seoski čorbasti pasulj posolite i poklopite.

Stavite u rernu da se kuva 60 minuta, nakon toga dodajte opranu i isečenu nanu /samo listove/ i sitno iseckani peršun.

Pecite još 60 minuta, nakon toga rernu isključite i pasulj u grnetu ostavite u rerni dok se potpuno ne ohladi.

Servirajte čorbasti pasulj u grnetu na seoki način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: