Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Šareni pasulj sa slaninom na seoski način

Šareni pasulj sa slaninom na seoski način

AdminAdmin
Glavni urednik
122542
Šareni pasulj sa slaninom na seoski način7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
110 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Ukusno seosko jelo koje nestane za čas. Ako volite pasulj, ovo je vaš recept."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, šareni
  • slanina - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • so - po ukusu
  • biber - 1 prstohvat
  • peršun - 1 kašika
  • voda - 2 litra
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo pasulj unapred u toploj vodi nekoliko sato.

Sečemo slaninu na sitno i stavljamo je zajedno sa pasuljem i dva litra vode u šerpu da se kuvaju zajedno sat vremena dok ne omekšaju. Imajte u vidu da vreme kuvanja pasulja zavisi od vašeg pasulja. Zato probajte nakon jedan sat da li je pasulj omekšao i ako nije, ostavite da se kuva još, s vremena na vreme probajte.

Sečemo na sitno paradajz i zgušnjavamo na ringli (zaprži se dok voda ne uvri).

Sečemo luk i papriku na sitno i zajedno sa zgušnjenim paradajzom ih stavljamo u šerpu sa pasuljem.

Kuvajte jelo još 30 minuta.

Na kraju stavljamo so i biber. Kuvajte još 10 minuta i stavite iseckan svež paršun.

Jelo je gotovo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: