Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileća leđa sa povrćem

Pileća leđa sa povrćem

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
391096
Pileća leđa sa povrćem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Da li znate koja je najukusnija gozba sa pilećim leđima? Ova naravno"

Potrebni sastojci

  • pileća leđa - 1.5 - 2 kg
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 4 čena
  • krompir - oko 1 kg
  • paprike - 2 komada
  • šargarepa - 1 velika
  • grašak - 1 1/2 šolje
  • paradajz - 5 supenih kašika, rendanih
  • brašno - 2 - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • ljuta aleva paprika
  • so
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • peršun - drške
  • peršun - listovi
  • majčina dušica
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća leđa prelivamo vodom i kuvamo dok se ne stvori pena. Nakon toga odvojimo od kostiju.

Odvojeno meso, zajedno sa lukom, belim lukom i solju pržimo u ulju dok ne dobije zlatnu boju. Dodajemo šargarepu i malo propžimo.

Dodajemo krompir, paprike, grašak, ljutu papriku i drške peršuna. Sipamo malo vode u kojoj su se kuvala leđa (nju koristimo do kraja kuvanja, ako ima potrebe za tečnošću). Dinstamo ispod poklopca.

Pet minuta pre nego što bude gotovo jelo dodajemo alevu papriku, paradajz, majčinu dušicu i čubar i dodajemo malo vode.

Ako je potrebno soli, dodajemo. Kad jelo bude gotovo sipamo uz neprestano mešanje kašu od brašna i vri oko 2 minuta.

Posipamo iseckanim listovima peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: