Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečena pileća leđa sa pečurkama i pirinčem

Pečena pileća leđa sa pečurkama i pirinčem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pečena pileća leđa sa pečurkama i pirinčem
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Priznajemo bez borbe - veliki smo ljubitelji pečenih pilećih leđa sa pečurkama i pirinčem - ali zaista veliki"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 800 g (leđa + bataci)
  • pečurke - 250 g, sveže
  • luk - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • biber - prstohvat
  • dimljena aleva paprika - prstohvat
  • pileći bujon - 1 kocka
  • maslac - 30 g
  • ulje - 4 kašike
  • peršun - 3 grančice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na sitno i zajedno sa ulje i maslacem ih sipajte u posudu za pečenje, Stavite prethodno začinjene kosti sa solju, alevom paprikom i malo bibera.

Isecite pečurke na ivice, dodajte ih u meso i sipajte tri šolje vode.

Izmrvite pileći bujon i prelijte sa malo ulja. Pecite u rerni oko 30 minuta, nakon toga izvadite i dodajte oprani pirinač.

Vratite u rernu dok se ne dobije hrskava korica i ostavite piletinu sa pirinčem na masnoći.

Pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: