Način pripreme
Oprane krupnije jagode sečemo na komade u posudi i ostavljamo sa strane. Preostale izgnječimo viljuškom na pire.
U posudu sipamo hladno sveže mleko, pavlaku, šećer u prahu, krem od vanile i krem od čokolade. Uključujemo mikser i mutimo 3 minuta dok se ne zgusne.
Dodajemo komade jagoda i pire od jagode i ponovo mutimo, ali ručno, bez miksera da se sastojco pomešaju.
Sipamo u posudu, zatvaramo poklopcem i ostavljamo na sat vremena u zamrzivaču da odstoji, da počne da se steže, ali ne potpuno, još da ima kremastu strukturu. inače će se zamrznuti i čekaćemo da se odmrzne.
Izvadimo, kašikom sipamo od krema sladoleda u čaše i serviramo sa jagodom i strukom mente.
Sladoled, odličan, ukusan i jednostavan za pripremu.
Možemo ga servirati i sa topingom od jagode ili čokolade koji će dati slatkoću.