Sladoled sa jagodama i kokosovim mlekom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
20/04/2019
"Ma ko bi odoleo pozivu na domaći sladoled sa jagodama i kokosovim mlekom "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • indijski orah - 100 g, svež
  • lešnici - 100 g
  • jagode - 350 g
  • kokosovo mleko - 200 ml
  • kokosovo ulje - 50 ml, istopljeno
  • javorov sirup - 50 ml
  • šećer - 50 g, nerafinisan
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • jagode - 150 g, sveže, za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamrzavamo prethodno posudu u kojoj ćemo zamrznuti sladoled (korisitila sam za drške drvene špatula).

Natopimo orašaste plodove 24 sata.

Ocedimo od vode indijski orah i lešnike, blendiramo dok ne dobijemo homogenu pastu.

Dodajemo ostale sastojke - jagode, kokosovo mleko, istopljeni maslac, javorov sirup, šećr i vanilu.

Sipamo u hladne kalupe, stavljamo drške* i zamrzavamo.

Pre serviranja prebacujemo na 15-20 minuta u frižider.

Garniramo sa svežim jagodama, dodajemo usitnjene orašaste plodove prelivamo javorovim sirupom.

Ponekad koristim kao preliv redukciju od sirupa nara - blago opora kiselkasta nota je predivan završni ukus ledenog iskušenja.

*Za drške sam koristila medicinske drvene špatule.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar