Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni krem»Beli krem sa jagodama i pavlakom

Beli krem sa jagodama i pavlakom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Beli krem sa jagodama i pavlakom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Beli krem sa jagodama i pavlakom je sjajan kako za desert, tako i za poslepodnevno grickanje!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 100 g
  • brašno - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • jaja - 2 komada
  • pavlaka - za ukrašavanje
  • sveže jagode - 250 g
  • šećer u prahu - 50 g
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema krema:

U maloj posudici umutite jaja sa šećerom, brašnom i vanilom dok se ne dobije homogenizovana smesa.

U šerpi zagrejte mleko na srednjoj temperaturi dok ne počnbe lagano da kipi.

Polako sipajte smesu od jaja u mleko uz neprestano mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Dodajte i prstohvat soli.

Mlečni krem kuvajte na srednje tihoj vatri nastavljajući sa mešanjem dok se ne zgusti (otprilike 5-7 minuta).

Skinite sa vatre i ostavite krem da se ohladi, tako što pokrijete njegovu površinu streč folijom da se ne uhvati korica.

Operite i naseckajte jagode na polovinice ili na male komadiće.

Pospite ih šećerom u prahu i ostavite ih na 10-15 minuta da puste sok.

Rasporedite beli krem u čašice ili posudice.

Odozgo stavite komadiće jagoda za ukras i zalijte sa melo odvojenog soka od jagoda.

Po želji u krem od jagoda možete dodati i malo pavlake ili listiće mente za svežinu.

Krem sa jagodama i pavlakom je sjajan kako za desert, tako i za poslepodnevno grickanje!

Pogledajte još kako da napravite jagode sa čokoladom i saznajte šta sadrže jagodice, da biste ih češće jeli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: