Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Bombice od mlevenog mesa sa pikantnom glazurom

Bombice od mlevenog mesa sa pikantnom glazurom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363173026
Bombice od mlevenog mesa sa pikantnom glazurom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
2 / 4
29/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Više se ne pitamo da li idu sa pivom ili vinom - probali smo obe varijante"

Potrebni sastojci

  • za bombice od mlevenog mesa
  • mleveno meso - 300 g, po želji
  • crvena paprika - 1/2
  • jaja - 1 komad
  • so
  • aleva paprika
  • biber - po ukusu
  • peršun
  • čubar
  • crveni luk - 3 velike glavice
  • pečurke - 100 g
  • topljeni sir - 50 g
  • šunka - 8 komada dimljena /velike kriške/
  • kiseli krastavčići - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • za glazuru
  • kečap - 3 supene kašike, barbikju
  • soja sos - 2 supene kašike
  • sos od nara - 1 supena kašika
  • čili sos - 1 kašičica
  • senf - 1 kašičica
  • pivo - 50 ml
  • sremuš - svež, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i isecite na pola. Izvadimo sredinu, isečemo je sitno i dodajemo u mleveno meso. Dodajemo jaje, sitno isečenu crvenu papriku, dodajemo začine, začinimo i pomešamo mleveno meso.

Ostavljamo u frižideru dok pripremamo ostale sastojke.

Pečurke očistimo četkom, isečemo na kockicde i pržimo zajedno sa čenovima belog luka. Ostavljamo da se ohladi.

Krastavac, topljeni sir isečemo takođe na kockice.

Od začinjenog mlevenog mesa oblikujemo loptice, u svaku stavljamo kockicu topljenog sira, pečurke i krastavčiće.

Nakon toga uvijemo loptice - bombice u polovine luka i nakon toga uvijemo šunkom.

Poređamo u namazanu vatrostalnu činiju /sa poklopcem/. Sipamo pivo pažljivo oko. Ako vam je ostalo sastojaka, rasporedite i njih u pleh.

Pecite 40 minuta u rerni. Skinite poklopac i pecite još 10 minuta.

Za to vreme pripremite glazuru, pomešajte i promešajte uz pomoć žice - kečap, senf, soja sos, čili i sos od nara.

Izvadite pečene bombice od mesa i uz pomoć četke ih obilno namažite glazurom.

Vratite ponovo u rernu na oko 5 minuta.

Servirajte sa sitno iseckanim sremušem i omiljenim napitkom.

Neka vam je ukusno i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: