Način pripreme
Mleveno meso se izmeša sa začinima, povrćem i jajetom. Od njega se oblikuju korpice od melvenog mesa u kalupima za tartalete. Kalupi su siliknski i nije potrebno da se podmazuju masnoćom. Stavite više mlevenog mesa, treba da izlazi malo iz kalupa.
Pekla sam u air fryer-u na programu roast. Prvo se peče samo mleveno meso 10 minuta na 185 stepeni. NAkon toga se korpice vade iz kalupa. U svaku se stavlja po jedno jaje. Zapeče se na 4 minute. Na kraju se dodaje izrendani kačkavalj i peku se još 2-3 minute.
U rerni se peku na 180 stepeni. Prvo se peku samo korpice sa mlevenim mesom. Možda 15 minuta, nisam računala. Zatim se u svako gnezdo od mlevenog mesa stavlja po jedno jaje. Kada se jaje malo zapeče, dodaje se izrendani kačkavalj. Na kraju se uključuje samo gornji grejač da se kačkavalj zapeče.
Korpice od mlevenog mesa u air fryer-u serviramo sa bogatom i sočnom salatom.