Način pripreme
Oljuštite luk i isecite na pola. Izvadimo sredinu, isečemo je sitno i dodajemo u mleveno meso. Dodajemo jaje, sitno isečenu crvenu papriku, dodajemo začine, začinimo i pomešamo mleveno meso.
Ostavljamo u frižideru dok pripremamo ostale sastojke.
Pečurke očistimo četkom, isečemo na kockicde i pržimo zajedno sa čenovima belog luka. Ostavljamo da se ohladi.
Krastavac, topljeni sir isečemo takođe na kockice.
Od začinjenog mlevenog mesa oblikujemo loptice, u svaku stavljamo kockicu topljenog sira, pečurke i krastavčiće.
Nakon toga uvijemo loptice - bombice u polovine luka i nakon toga uvijemo šunkom.
Poređamo u namazanu vatrostalnu činiju /sa poklopcem/. Sipamo pivo pažljivo oko. Ako vam je ostalo sastojaka, rasporedite i njih u pleh.
Pecite 40 minuta u rerni. Skinite poklopac i pecite još 10 minuta.
Za to vreme pripremite glazuru, pomešajte i promešajte uz pomoć žice - kečap, senf, soja sos, čili i sos od nara.
Izvadite pečene bombice od mesa i uz pomoć četke ih obilno namažite glazurom.
Vratite ponovo u rernu na oko 5 minuta.
Servirajte sa sitno iseckanim sremušem i omiljenim napitkom.
Neka vam je ukusno i živeli!