Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Bombice od mlevenog mesa sa pikantnom glazurom

Bombice od mlevenog mesa sa pikantnom glazurom

ažurirano:
Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
17236831
Bombice od mlevenog mesa sa pikantnom glazurom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Više se ne pitamo da li idu sa pivom ili vinom - probali smo obe varijante."

Potrebni sastojci

  • za bombice od mlevenog mesa
  • mleveno meso - 300 g, po želji
  • crvena paprika - 1/2
  • jaja - 1 komad
  • so
  • aleva paprika
  • biber - po ukusu
  • peršun
  • čubar
  • crveni luk - 3 velike glavice
  • pečurke - 100 g
  • topljeni sir - 50 g
  • šunka - 8 komada dimljena /velike kriške/
  • kiseli krastavčići - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • za glazuru
  • kečap - 3 supene kašike, barbikju
  • soja sos - 2 supene kašike
  • sos od nara - 1 supena kašika
  • čili sos - 1 kašičica
  • senf - 1 kašičica
  • pivo - 50 ml
  • sremuš - svež, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i isecite na pola. Izvadimo sredinu, isečemo je sitno i dodajemo u mleveno meso. Dodajemo jaje, sitno isečenu crvenu papriku, dodajemo začine, začinimo i pomešamo mleveno meso.

Ostavljamo u frižideru dok pripremamo ostale sastojke.

Pečurke očistimo četkom, isečemo na kockicde i pržimo zajedno sa čenovima belog luka. Ostavljamo da se ohladi.

Krastavac, topljeni sir isečemo takođe na kockice.

Od začinjenog mlevenog mesa oblikujemo loptice, u svaku stavljamo kockicu topljenog sira, pečurke i krastavčiće.

Nakon toga uvijemo loptice - bombice u polovine luka i nakon toga uvijemo šunkom.

Poređamo u namazanu vatrostalnu činiju /sa poklopcem/. Sipamo pivo pažljivo oko. Ako vam je ostalo sastojaka, rasporedite i njih u pleh.

Pecite 40 minuta u rerni. Skinite poklopac i pecite još 10 minuta.

Za to vreme pripremite glazuru, pomešajte i promešajte uz pomoć žice - kečap, senf, soja sos, čili i sos od nara.

Izvadite pečene bombice od mesa i uz pomoć četke ih obilno namažite glazurom.

Vratite ponovo u rernu na oko 5 minuta.

Servirajte sa sitno iseckanim sremušem i omiljenim napitkom.

Neka vam je ukusno i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: