Način pripreme
Osim klasičnih šnicli od komada mesa koje se istanji čekićem i pohovanih šnicli, postoji i druga vrsta, od mlevenog mesa, koja ni po čemu ne zaostaje od prve vrste, a naročito po ukusu.
Kada u šnicle od mlevenog mesa dodate i kačkavalj, ona postaje još sočnija i jednostavno neodoljiva.
Umesite mleveno meso sa svim začinima, mladim lukom, dodajte so, jaja, vegetu i prezle (možete staviti i hleb potopljen u mleku).
Treba da dobijete smesu, malo ređu od one za ćuftice.
Podelite mleveno meso na 4 jednake porcije i svaku oblikujte u šniclu, stavite kačkavalj i zatvorite ga unutra veoma dobro.
Nauljenim rukama formirajte ponovo šniclu i uvaljajte je u prezle.
Pržite šnicle u vrelom ulju do zlatne boje sa obe strane.
Poslužite šnicle od mlevenog mesa sa kačkavaljem uz svežu salatu, krompir, dinstano povrće ili sos.
Prijatno!
Komentari