Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Tarator»Tarator na makedonski način

Tarator na makedonski način

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k417
Tarator na makedonski način
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
31/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Otkrijte 5 razlika između bugarskog i makedonskog taratora"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 500 g
  • krastavac - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo beli luk, sitno ga isečemo i u njega dodajemo so.

Gotov beli luk dodajemo u ulje i dobro promešamo.

Ud dublju posudu sipamo dobro ohlađeno kiselo mleko i smesu od ulja i belog luka.

Isečemo krastavce na kockice i dodajemo u mleko.

Dobro promešamo, gotovu smesu sipamo u čašu ili posudu.

Jelo posipamo sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: