Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme na makedonski način

Sarme na makedonski način

Daniela GeorgievaDaniela Georgieva
Šegrt
481511
Sarme na makedonski način
Fotografije: Gabriela
1 / 3
27/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Eh, ove makedonske sarmice koliko su ukusne - brzo zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće mleveno meso - 650 g
  • maslac - 125 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • pirinač - 100 g
  • peršun - 1 vezica
  • biber - 10 zrba
  • kiselo mleko - 400 g
  • listovi loze - 35 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isečen mladi luk se izdinst u delu maslaca i malo vode zajedno sa očišćenim, opranim i oceđenim pirinčem, jagnjećim mlevenim mesom, mlevenim biberom, sitno isečenim peršunom i solju po ukusu.

Listovi loze se popare vrelom vodom, posoljenom. U svaki list se stavlja po kašika smese, uvijaju se male sarmice.

Poređaju se gusto u đuvečaru, prelivaju toplom vodom i delom maslnoće i čvrsto poklapaju, pa se kuvaju na slaboj vatri.

Pri serviranju sarme se prelivaju umućenim kiselom mlekom i preostalim maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: