Način pripreme
Skuvajte makarone prema uputstvu na pakovanju ili u posoljenoj vodi sa prstohvatom muskatnog oraščića 8 do 10 minuta. Operite hladnom vodom, dobro ocedite i ostavite da se ohladi.
Kukuruz, grašak, krastavčiće i pečurke ocedite u đevđiru.
Hladne makarone stavite u duboku posudu ili šerpu.
Šunku, oceđene pečurke i krastavčiće iseckajte sitno i dodajte u makarone. Dodajte grašak i kukuruz u posudu.
Pomešajte majonez i kiselu pavlaku i dodajte u makarone, povrće i šunku.
Promešajte salatu /predjelo i ostavite u frižideru na nekoliko sati.
Ukrasite maslinama i servirajte sa kriškama limuna i odgovarajućim napitkom.
Napomena: Nije potrebno nikakvo dodatno začinjavanje - majonez je bogat ukusom i pomešan sa pavlakom potpuno začini salatu.
Koristim provansalski majonez.
Po želji, ako vam se neki sastojak ne dopada, izbacite ga i dodajte one koje volite.