Zdravi toskanski kantučini sa brusnicama

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
02/04/2019
"Neverovatan kantučini iz Toskane gde je hleb religija, a kuvanje - sveti čin "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo brusnice 2-3 sata.

Sameljemo ovsene pahuljice u brašno u blenderu ili mlinu za kafu.

Zamesimo ne mnogo tvrdo i lepljivo testo od ovsenih pahuljica, konopljinog brašna, jaja, brusnica, urmi (bez koštica i isečene - preporučujem sveže iranske), badema, isečenih na male parčiće i narendane kore od polovine pomorandže.

Podelimo testo na pola i na papiru za pečenje oblikujemo dva rolata. Pečemo 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Vadimo iz rerne u sečemo na kriške.

Vraćamo u rernu i pečemo još 10 minuta.

Dobijaju se neočekivano neverovatni hrskavi slatki dvopeci.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti