Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ražnjići»Svinjski ražnjići sa tikvicama i sosom od belog luka

Svinjski ražnjići sa tikvicama i sosom od belog luka

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2444k257
Svinjski ražnjići sa tikvicama i sosom od belog luka
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
04/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Toloko ukusnih stvari na jednom tanjiru!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • tikvice - 1 komad
  • kiselo mleko
  • čubar
  • soja sos
  • biber
  • so
  • za sos
  • majonez
  • kiselo mleko
  • beli luk
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na zalogaje i začinimo soja sosom i svim začinima. Treba da odstoje 1-2 sata. Nabodemo na ražnjiće i pečemo na roštilju ili žaru.

Tikvice pržimo na krugovima.

Sos od belog luka pripremamo tako što pomešamo majonez sa 2 kašičice kiselog mleka, izgnječenim belim lukom, solju i mirođijom.

Poređamo na tanjir ražnjiće i dodajemo od sosa i malo mleka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: