Krugovi od luka sa sosom od belog luka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
23/05/2019
"Idealno meze uz pivo za svaki dan "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano43
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za krugove luka
  • luk - 2 velike glavice
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • pivo - 1 flaša, svetlo
  • majčina dušica - 3 - 4 struka - nedostaje u postupku
  • biber
  • dimljena aleva paprika
  • so
  • ulje
  • Za sos od belog luka
  • kisela pavlaka - 150 g
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na kriške debljine 1 cm. Blanširajte u šerpi sa vrelom vodom 1-2 minuta tek toliko da omekša i da omotač može da se odvoji. Da biste zaustavili proces kuvanja, izvadite luk iz šepre i stavite ga u posudu sa ledeno hladnom vodom. Kada se krugovi ohlade odstranite omotač.

Pripremite poh mešajući u posudi brašno, kašičicu praška za pecivo i dimljenu alevu popriku. Sipajte pivo u suve sastojke i promešajte. Treba da dobijete gustu pastu.

Osušite krugove luka pomoću papira, da bi se smesa za pohovanje dobro zalepila. Začinite solju i biberom. Uvaljajte ih u brašno, potopite u poh od piva i ispržite u jako zagrejanom dubokom ulju.

Za sos pomešajte u posudi kiselu pavlaku sa solju i narendanim belim lukom i promešajte.

Servirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar