Način pripreme
Isecite luk na kriške debljine 1 cm. Blanširajte u šerpi sa vrelom vodom 1-2 minuta tek toliko da omekša i da omotač može da se odvoji. Da biste zaustavili proces kuvanja, izvadite luk iz šepre i stavite ga u posudu sa ledeno hladnom vodom. Kada se krugovi ohlade odstranite omotač.
Pripremite poh mešajući u posudi brašno, kašičicu praška za pecivo i dimljenu alevu popriku. Sipajte pivo u suve sastojke i promešajte. Treba da dobijete gustu pastu.
Osušite krugove luka pomoću papira, da bi se smesa za pohovanje dobro zalepila. Začinite solju i biberom. Uvaljajte ih u brašno, potopite u poh od piva i ispržite u jako zagrejanom dubokom ulju.
Za sos pomešajte u posudi kiselu pavlaku sa solju i narendanim belim lukom i promešajte.
Servirajte hrskave krugove luka garnirane sa sosom od belog luka.