Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Svinjski ražnjići sa tikvicama i čatnijem od povrća

Svinjski ražnjići sa tikvicama i čatnijem od povrća

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjski ražnjići sa tikvicama i čatnijem od povrća
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ražnjići i čatni od povrća - večera iz snova za gurmane"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • tikvica - 1 komad
  • balučka - 150 g
  • soja sos - 2 kašike
  • biber
  • so
  • univerzalni začin - začin za svinjetinu
  • ulje
  • za čatni
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
  • korijander
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso i tikvicu na kocke.

Poređajte ražnjiće, tako što ređate meso, tikvicu, meso, luk i tako dalje. Poređajte ih u posudu za pečenje i prelijte ih soja sosom, pospite solju i biberom.

U blender dodajte isečen luk, beli luk, paprike i paradajz. Iseckajte ih na krupno.

U tiganju zagrejte malo ulja i izdinstajte nekoliko minuta smesu od povrća. Dodajte korijander i promešajte.

Ispecite ražnjiće na roštilju. Servirajte sa čatnijem i sosom po izboru.

Svinjski ražnjići sa tikvicama i čatnijem od povrća su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: