Lavaš krekeri

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
06/04/2019
"Umesto lavaša pravimo krekere, a na vama je sa kakvim umakom ćete ga poslužiti "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 190 g
  • so - 1/3 kašičice
  • kvasac - 1/3 kašičice, suvi
  • med - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
  • voda - 100 ml
  • za posipanje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • susam
  • mak
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac razmutite u toploj vodi, zajedno sa prstohvatom šećera. Zatim ga dodajte ostalim sastojcima i mesite testo 5-10 minuta. Trebalo bi da bude gotovo nakon toga.

Prebacite testo u blago nauljanu činiju, pokrijte i ostavite na toplo da naraste oko 90 minuta.

Kada premestite testo, razvijte ga u pravougaonu koru debljine 3-5 mm i veličine 30x40cm. Stavite koru u nauljanu tavu i neka tako odstoji oko 5 minuta.

Poprskajte vodom i posipajte dijagonalno semenke i začine, koje ste izabrali.

Isecite na trake debljine oko 3 cm, po ivicama gde su začini i semenke. Staite krekere u zagrejanu rernu da se ispeku na 180 stepeni oko 15-20 minuta.

Lavaš krekeri su odlični uz razne soseve i umake.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar