Način pripreme
Iako na prvi pogled ima mnogo proizvoda, ovo je jedno veoma brzo i jednostavno jelo ili meze za ugodne večere u kući sa porodicom ili prijateljima.
Naćos čips tortilja od kukuruza sa ukusom avokada je osnovni sastojak, ali ako vam je teško da otkrijete tačno takav, onda možete da pripremite ovo ukusno jelo i sa običnim naćosima.
Iseckajte luk i papriku i propržite ih dok ne omeknu i dok se ne dobije blaga boja u zagrejanom ulju. Sipajte paradajz (izrendan), nakon minutu i mleveno meso sa svim začinima i so.
Mešajte kako bi se pretvorilo u mrvi i kada promeni svoju boju sipajte vodu sa kašičicom skroba rastvorenom u njoj. Mešajte još 5 do 10 minuta ili dok se sos ne zgusti. Važno je da ne ostaje vodenast, zato što bi to navlažilo naćose i oni bi omeknuli, što nije poželjno.
Sos od mlevenog mesa ostavite sa strane kako bi se sasvim blago ohladio.
Za to vreme uključite rernu da se zagreje do 200 stepeni i napravite avokado sos.
Ogulite avokado i izgnječite ga. Ogulite i sitno iseckajte paradajz, beli luk i mladi luk.
Pomešajte sve u posudici i začinite solju, sveže ceđenim sokom limete i maslinovim uljem. Ukus je sličan gvakamoleu.
Kada se rerna azgrejala, ispraznite pakovanje avokada naćos u tepsiju, odozgo sipajte sos od mlevenog mesa i obilno pospite ementalom ili drugim sličnim sirom koji se lako topi.
Ubacite u rerni i pecite dok se emental ne istopi.
Servirajte tople naćose sosom avokado i po želji meksičkim sos paradajzom i mariniranim papričicama halapenjos.
PRijatno sa ovim Avokado Naćosom!