Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Barovi»Božićne hrskave granola štanglice

Božićne hrskave granola štanglice

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Božićne hrskave granola štanglice
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 6
10/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Zdrave, zasićujuće štanglice sa mirisom Božića"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 300 g
  • brusnice - 80 g
  • suvo grožđe - 50 g
  • urme - 200 g
  • kajsije - 50 g, suve
  • laneno seme - 30 g
  • kinoa - 30 g
  • bademi - 50 g, pečeni
  • voda - 330 ml
  • med - 1 supena kašika
  • đumbir - 1/2 kašičice u prahu
  • cimet - 1 kašičica
  • karanfilić - 1 kašičica, u prahu
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • maslac od kokosa - 2 1/2 supene kašike
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Zdrave, zasićujuće štanglice sa mirisom Božića.

U odgovarajućoj posudi pomešajte maslac od kokosa (2 supene kašike), med, ekstrakt vanile, semenke, ovsene pahuljice, suvo grožđe, brusnice i prstohvat soli. Sitno isecite kajsije. Zapecite bademe i sameljite ih sitno. Dodajte u preostale sastojke i dobro promešajte smesu.

U kaseroli ugrejte urme sa vodom, u koju dodajete aromatične začine - cimet, đumbir i karanfilić. Smesa se krčka oko 3-4 minuta.

Kad se ohladi sameljite, dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte pire od urmi u preostale sastojke i mesite rukama. Rernu prethodno ugrejte na 180 stepeni.

U mali pleh stavite papir za pečenje. Namažite ruke preostalim kokosovim masalcem (1 1/2 supene kašike) i ravnomerno rasporedite smesu, dobro pritisnite ka dnu pleha.

Pecite oko 25-30 minuta dok ne dobije lepu zlatnu boju. Kad hrskave štanglice budu pečene, ostavite da se ohlade.

Isecite ih na male pravougaonike i uživajte u hrskavim i slatkim, mirisnim granola štanglicama. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: