Način pripreme
U dubokoj posudi pomešamo sojino mleko, maslinovo ulje, so, origano, bosiljak, čubar i muskatni orašćić.
U posebnoj posudi izgnječimo krompir na pire. Nakon toga u njih dodajemo 1 šolju integralnog brašna. Mešamo dok se smesa ne izmrvi.
Nakon toga dobijene mrve dodajemo u sojino mleko i začine. Promešamo lepo. Nakon toga dodajemo još pola šolje integralnog brašna. Zamesimo meko testo. Gotovo testo ostavljamo da odstoji oko 20-25 minuta.
Za to vreme veliki pleh obložimo papirom za pečenje. Nakon što testo odstoji, razvučemo rukama u plehu. Razvučemo na tanku koru debljine oko 5 mm. Nakon toga sečemo na romboide, kokice ili kakve god figure želite.
U posudi pomešamo malo vode i maslinovog ulja. Nakon toga namažemo krekere. Krekere pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 170-180 stepeni oko 25-30 minuta.