Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Krekeri»Krekeri od leblebija

Krekeri od leblebija

Potrebitel#165452Potrebitel#165452
Šegrt
3021696
Krekeri od leblebija
Fotografije: Potrebitel#165452
1 / 2
30/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Predivna kulinarska ideja za jedenje u svako doba jesu ovi krekeri od leblebija ko iz bajke !"

Potrebni sastojci

  • brašno od leblebija - 2 šolja
  • brašno - 1/2 šolje,
  • kukuruzno ulje - 5 kašika, maslinovo ulje, ulje
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • so - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • voda - 1/2 - 1 šolja (200 ml)
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi sastojci se pomešaju i promešaju dobro u posudi. U njih se prvo dodaje masnoća, a posle se postepeno dodaje i voda, dok se ne dobije meko i nelepljivo testo. Testo se uvija u foliju i stavlja se u frižider na sat.

Nakon što odstoji u frižideru testo se deli na dve ili tri lopte, da bude lakše za razvijanje. Svaka lopta se razvija na blago nabrašnjenoj površini, seče se na kvadrate ili pomoću kalupa, i dobijeni krekeri se prebacuju u posudu za pečenje, postavljenu papirom namazanim pomoću četke.

Krkeri se mažu masnoćom, mogu da se pospu sa još malo aleve paprike ili kimom u zrnu, izbuše se viljuškom i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta dok ne porumene.

Nakon što se ohlade vade se iz posude i idealni su za lagani doručak ili meze uz piće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ivana Spancic
Ivana Spancic
Juce sam ih napravila,s tim sto sam koristila ovseno brasno umesto psenicnog,ODLICNI SU :) ,jos su lepsi sutradan,ja sam dodala i malo ljute paprike,posula susamom,kimom,makom i krupnom solju. Toplo preporucujem svima koji zele zdravo da se hrane :) Mogu se jesti uz razne namaze,kefir,
14.02.2019 21:39