Krekeri od leblebija

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69723
30/12/2018
"Predivna kulinarska ideja za jedenje u svako doba jesu ovi krekeri od leblebija ko iz bajke !"
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano1 602
  • Pregledi tokom meseca59
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4.5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • brašno od leblebija - 2 šolja
  • brašno - 1/2 šolje,
  • kukuruzno ulje - 5 kašika, maslinovo ulje, ulje
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • so - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • voda - 1/2 - 1 šolja (200 ml)
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi sastojci se pomešaju i promešaju dobro u posudi. U njih se prvo dodaje masnoća, a posle se postepeno dodaje i voda, dok se ne dobije meko i nelepljivo testo. Testo se uvija u foliju i stavlja se u frižider na sat.

Nakon što odstoji u frižideru testo se deli na dve ili tri lopte, da bude lakše za razvijanje. Svaka lopta se razvija na blago nabrašnjenoj površini, seče se na kvadrate ili pomoću kalupa, i dobijeni krekeri se prebacuju u posudu za pečenje, postavljenu papirom namazanim pomoću četke.

Krkeri se mažu masnoćom, mogu da se pospu sa još malo aleve paprike ili kimom u zrnu, izbuše se viljuškom i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta dok ne porumene.

Nakon što se ohlade vade se iz posude i idealni su za lagani doručak ili meze uz piće.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Ivana Spancic
Ivana Spancic
14.02.2019 21:39
Juce sam ih napravila,s tim sto sam koristila ovseno brasno umesto psenicnog,ODLICNI SU :) ,jos su lepsi sutradan,ja sam dodala i malo ljute paprike,posula susamom,kimom,makom i krupnom solju. Toplo preporucujem svima koji zele zdravo da se hrane :) Mogu se jesti uz razne namaze,kefir,
0
0