Brioš sa cimetom i kakaom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
07/04/2019
"Savršenstvo od cimeta u tanjiru!"
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano292
  • Pregledi tokom meseca78
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U vodu se sipa suvi kvasac zajedno sa kašičicom šećera i promešaju se. Ostavlja se da naraste 10 minuta. Zamesimo meko testo sa ostalim sastojcima i ostavljamo ga 30 minuta da naraste, dok ne udvostruči svoj obim.

Priprema se nadev. U posudi se promešaju kakao, cimet, maslac i kašika šećera. Razvijamo u veliki list. Mažemo nadevom od cimeta, uvijamo u rolat.

Isečemo rolat po dužini na pola i ispletemo gledajući da isečeni krajevi budu sa gornje strane. Posle se uvija kao venac u kalupu za kolač ili u posudi za pečenje sa čašom u sredini.

Ostavljamo da naraste još 20 minuta, mažemo umućenim žumancem sa malo ulja. Može da se pospe šećerom, semenkama ili suvim grožđem. Pečemo na 170 stepeni sa ventilatorom 40 minuta, a kalup je na srednjem nivou u rerni. Izvadi se i hladi se na rešetki. Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar