Način pripreme
Prosejte brašno pomoću sita. U posudu slomite jaja, šećer i tečni med. Umutiti mikserom dok ne postane glatko. Zbog jaja če smesa porasti.
Stavite sodu u kiselo mleko da se zapeni. Takođe ga dodajemo u posudu. Dodajte ulje u tankom mlazu i ponovo umutite. Na kraju dodajte brašno, cimet i kakao i ručno promešajte.
Prebacite na pobrašnjenu površinu i umesite u glatku loptu. Testo podeliti na dva dela, razvući oklagijom - debelo.
Kako razvlačimo koru od koje ćemo seći oblike, pobrašnimo i oklagiju da se ne zalepi pri razvijanju.
Isecite kalupima, u ovom slučaju cvetom. Medenjake poređajte u pleh obložen papirom na odstojanju i pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni oko 14-15 minuta.
Izvadite ih i ostavite da se ohlade u drugoj posudi. Isto radimo i sa ostatkom testa.
Dva po dva lepimo medenjake sa slatkom od smokava.