Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Medenjaci»Medenjaci sa cimetom i kakaom

Medenjaci sa cimetom i kakaom

VeselinaVeselina
Inovator
134431k24
Medenjaci sa cimetom i kakaom
Fotografije: Veselina
1 / 7
07/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Medenjaci sa cimetom i kakaom su toliko ukusni da je dobra ideja napraviti duplu dozu"

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 šolje i malo dodatnog za podlogu
  • šećer - 2/3 šolje
  • med - 5 kašika, tečni
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • cimet - 2 kašike
  • kakao - 2 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • kiselo mleko - 1 kašika
  • slatko od smokava - 370 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno pomoću sita. U posudu slomite jaja, šećer i tečni med. Umutiti mikserom dok ne postane glatko. Zbog jaja če smesa porasti.

Stavite sodu u kiselo mleko da se zapeni. Takođe ga dodajemo u posudu. Dodajte ulje u tankom mlazu i ponovo umutite. Na kraju dodajte brašno, cimet i kakao i ručno promešajte.

Prebacite na pobrašnjenu površinu i umesite u glatku loptu. Testo podeliti na dva dela, razvući oklagijom - debelo.

Kako razvlačimo koru od koje ćemo seći oblike, pobrašnimo i oklagiju da se ne zalepi pri razvijanju.

Isecite kalupima, u ovom slučaju cvetom. Medenjake poređajte u pleh obložen papirom na odstojanju i pecite na 180 stepeni u zagrejanoj rerni oko 14-15 minuta.

Izvadite ih i ostavite da se ohlade u drugoj posudi. Isto radimo i sa ostatkom testa.

Dva po dva lepimo medenjake sa slatkom od smokava.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: