Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Katme sa jabukom i cimetom

Katme sa jabukom i cimetom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261702k53
Katme sa jabukom i cimetom
Fotografije: Mariana
1 / 2
07/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Savršen porodični doručak izgleda tako"

Potrebni sastojci

  • cimet - 2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 2 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/3 pakovanja
  • jabuke - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • maslac - za tiganj
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaje u posudi. Prosejemo brašno i u njega dodajemo prašak za pecivo. Pomešamo sveže mleko, šećer i jaje.

Smesu dobro promešamo. Postepeno dodajemo i brašno sa praškom za pecivo. Dodajemo u sastojke i cimet.

Oljuštimo i očistimo jabuku, posle je narendamo na rende. Dodajemo i jabuku u posudu. Sve promešamo. Mažemo tiganj grudvicom maslaca prvi put, zagrevamo ga.

Pomoću duboke kašike sipamo smesu na dva tri mesta u veliki tiganj. Pečemo katme sa obe strane.

Već gotove ređamo u tanjir. Posipamo ih obilno šećerom u prahu pomoću cedijlke. Jedemo uz kafu, dok je još toplo. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: