Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Božićni kolačići sa jabukom i cimetom

Božićni kolačići sa jabukom i cimetom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Božićni kolačići sa jabukom i cimetom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
15
"Sa neodoljivom aromom cimeta i bogatim božićnim ukusom - predstavljamo vam najukusnije Božićne kolačiće"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 komad
  • šargarepe - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • smeđi šećer - 1/2 šolje
  • ulje - 3 kašike
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • brašno - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • so
  • cimet - 1 kašičica
  • brusnice - 20 g, suve
  • semenke tikve - 20 g, sirove
  • kokosovo brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuka i šargarepa se očiste i narendaju na krupno rende. U posudi se umute jaje i šećer.

Dodaje im se kiselo mleko i ulje. Smesa se dobro promeša.

U drugoj posudi se pomešaju suvi sastojci - prosejano brašno, so, prašak za pecivo, soda i cimet, nakon toga se dodaju u smesu s jajima. Smesa se blago promeša dok se ne homogenizuje.

Dodaju se narendana jabuka i šargarepa i ponovo se promeša. Na kraju se stavljaju suve brusnice, semenke tikve i kokosovo brašno.

Kašikom se blago promeša dobijeno testo i nakon toga se rasporedi u kalupe za kolače, u koje su prethodno postavljene papirne korpice.

Kolačići se stavljaju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: