Način pripreme
Ne znam za Vas, ali meni je obično spoljašnji izgled presudan bi mi neki desert bio omiljen...
Druga lepa stvar je da možete koristiti kakve god sastojke imate, ili da iskoristite neki slatkiš koji vam je ostao. Da napravite stene različitih ukusa - sa slatkom od trešanja, na primer. Budu neverovatne. Eksperimentišite!
Da biste napravili testo, pomešajte keks i orašaste plodove, samlevene u blenderu sa mekanim maslacem i rastopljenom čokoladom. Dodajte šećer po ukusu, rendanu koru od pomorandže i promešajte, kašiku-dve omiljenog alkohola. Volim da koristim višnjevaču, pošto je aromatična i daje interesantan ukus.
Zamesimo lepo, meko testo koje se ne lepi, od njega oblikujemo rukom stene. Poređamo na poslužavnik i stavljamo u frižited da se stegnu oko pola sata.
Gotove stene prelivamo čokoladnim ganašem, pripremljenim od pavlake i čokolade. Ugrevamo pavlaku na vatri. Skidamo sa vatre, dodajemo izlomljenu čokoadu, promešamo dok ne dobijemo lepu, homogenu, čokoladnu smesu.
Iscedimo malo soka od pomorandže i stavljamo 1-2 supene kašike. Prleivamo stene i ponovo stavljamo u frižider da se ganaš stegne.