Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Stene»Stene sa pomorandžinim koricama

Stene sa pomorandžinim koricama

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
7519302
Stene sa pomorandžinim koricama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
12
"Idu uz sve - od kafe, likera do nekih koktela, i pripremaju se toliko lako da će ga i dete napraviti"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g
  • orašasti plodovi - 100 g, samleveni
  • maslac - 125 g
  • čokolada - 100 g (može se zameniti sa kakaom)
  • mleko - nekoliko kašičica, toplo (ili pavlaka)
  • liker - 2 supene kašike
  • kora od pomorandže - 2 supene kašike, izrendana
  • sok od pomorandže - 2 supene kašike
  • šećer u prahu - po ukusu
  • za glazuru
  • čokolada - 100 g
  • pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ne znam za Vas, ali meni je obično spoljašnji izgled presudan bi mi neki desert bio omiljen...

Druga lepa stvar je da možete koristiti kakve god sastojke imate, ili da iskoristite neki slatkiš koji vam je ostao. Da napravite stene različitih ukusa - sa slatkom od trešanja, na primer. Budu neverovatne. Eksperimentišite!

Da biste napravili testo, pomešajte keks i orašaste plodove, samlevene u blenderu sa mekanim maslacem i rastopljenom čokoladom. Dodajte šećer po ukusu, rendanu koru od pomorandže i promešajte, kašiku-dve omiljenog alkohola. Volim da koristim višnjevaču, pošto je aromatična i daje interesantan ukus.

Zamesimo lepo, meko testo koje se ne lepi, od njega oblikujemo rukom stene. Poređamo na poslužavnik i stavljamo u frižited da se stegnu oko pola sata.

Gotove stene prelivamo čokoladnim ganašem, pripremljenim od pavlake i čokolade. Ugrevamo pavlaku na vatri. Skidamo sa vatre, dodajemo izlomljenu čokoadu, promešamo dok ne dobijemo lepu, homogenu, čokoladnu smesu.

Iscedimo malo soka od pomorandže i stavljamo 1-2 supene kašike. Prleivamo stene i ponovo stavljamo u frižider da se ganaš stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: