Pileća janija sa maslinama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
08/04/2019
"Najbolja ocena za ovu janiju će biti tanjir, ispražnjen za tren oka "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na komade, operite i osušite.

Pržite u ugrejanom ulju sa svih strana.

U isto ulje dodajte luk, isečen na ivice, očišćene čenove belog luka, masline, očišćene od koštica, krupnije isečene pečurke, oljušten i krupnije isečen paradajz.

Dodajte so i biber po ukusu, bosiljak i belo vino.

Nakon što smesa provri, dodajte pileće meso u porcijama i dinstajte na umerenoj vatri dok ne bude gotovo, ispod poklopca, ako je potrebno dodajte malo tople vode.

Servirajte sa kuvanim pirinčem!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar