Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Pileća janija sa boranijom i krompirom

Pileća janija sa boranijom i krompirom

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76181k21
Pileća janija sa boranijom i krompirom
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 3
24/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jesen je sjajno godišnje doba za spremanje ovog tipa pilećih janija"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 400 g
  • boranija - 500 g
  • krompir - 4 - 5 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 1 kašika
  • biber
  • ulje - 50 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite krompir na kocke, šargarepu na krugove, luk usitninte, a boraniju ostavite u većim parčićima.

Skuvajte i odvojite pileće batake od kostiju, iskidajte meso.

Sipajte ulje u šerpu i zagrejte ga. Zapržite povrće - krompir, pasulj, šargarepu i luk.

Sipajte malo vode u izdinstajte dok ne ispari tečnost. Sipajte paradajz pire i alevu papriku. Promešajte i sipajte toplu vodu, koja stiže do nivoa povrća.

Dodajte piletinu i kuvajte janiju dok ne bude gotova. Začinite sa još soli i bibera.

Pileća janija sa boranijom i krompirom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: