Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Šareni pirinač sa tikvicama i pilećim mesom

Šareni pirinač sa tikvicama i pilećim mesom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Šareni pirinač sa tikvicama i pilećim mesom
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukusno i lepo, tako mi ovde volimo kuvati"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • pileće meso - 350 g /belo meso/
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • tikvice - 2 komada /male/
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad /crvena/
  • so
  • biber
  • čubar
  • kurkuma
  • maslinovo ulje
  • brašno
  • pileći bujon - 3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, beli luk i šargarepu sitno iseckamo, tikvice - na kockice, a crvenu papriku - na trakice.

U maslinovom ulju dinstamo prvo luk i beli luk, a nakon toga i tikvice, prethodno uvaljane u malo brašna.

U njih dodajemo šargarepu, pileće meso, isečeno na kockcie, i začinjeno biberom i solju.

Sve promešamo dobro i začinimo drugim začinima /čubrom i kurkumom/. Na kraju sipamo pirinač i dodajemo papriku.

Promešamo i kad pirinač postane providan, sve stavljamo u odgovarajući pleh za pečenje i prelivamo sa 3 šolje pilećeg bujona.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok pirinač ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: