Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rižoto»Pirinač sa povrćem, kurkumom i pilećim mesom

Pirinač sa povrćem, kurkumom i pilećim mesom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Pirinač sa povrćem, kurkumom i pilećim mesom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 3
10/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Sočno pile sa neodoljivim mirisom maslaca - pripremili smo ga specijalno za vas"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • pileći bujon - 800 ml
  • luk - 4 komada, šalot
  • mast - 3 supene kašike, biljna
  • maslac - 1 - 2 supene kašike
  • miks povrća
  • kukuruz - 30 g
  • grašak - 30 g
  • paprike - 30 g, isečena, crvena
  • šargarepa - 30 g
  • kurkuma - 1/3 kašičice
  • šafran - prstohvat
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Oćistimo batake od debljine. Stavljamo ih u hladan domaći pileći bujon. Termička obrada traje dok se potpno ne skuvaju. U odgovarajućoj kaseroli izdinstamo sitno iseckan luk u biljnoj masti.

U njega dodajemo pirinač i kad zrna postanu providna sipamo 1 šolju za kafu od bujona.

Nakon toga povrće, kurkuma, šafran, biber, posolimo i dodajemo još 2 šolje za kafu od bujona.

Skidamo sa vatre. Pripremamol vatrostalnu činiju u koju stavljamo batake i dinstani pirinač sa povrćem.

Pokrivamo svaki batak pakovanjem maslaca od 250 g i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Kad se armatično jelo ispeče skidamo foliju, dodajemo malo maslaca i pokrivamo pamučnom krpom.

Garniramo sezonskom salatom i domaćim hlebom sa maslinama.

* Ne bacajte pakovnje od maslaca, savijte ga i stavite u kesicu u zamrzivač. Uvek koristim njih umesto folije za pečenje pilećeg mesa. Svaki batak, uvijen namazanim pakovanjem upija miris maslaca i ukus je neodoljiv.

* U jesen pripremam miks povrća za ovo jelo. Isečem papriku i šargarepu, dodajem kukuruz i grašak. Tako uvek pri ruci imam zamrznuto povrće za ovo jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: