Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pileći bataci sa pirinčem i povrćem u rerni

Pileći bataci sa pirinčem i povrćem u rerni

SeviSevi
Početnik
517
Pileći bataci sa pirinčem i povrćem u rerni
Fotografije: Sevi
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Da obično pile sa pirinčem učinimo drugačijim sa malo povrća i dobrog raspoloženja"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 velika sa karabatacima
  • pirinač sa povrćem - 1 zamrznuti miks
  • luk - 1 srednje velika glavica, crni
  • povrće - 2 kašike, sušeno (začin)
  • jaje - 1 komad
  • pileći bujon - 1 komad
  • bujon od povrća - 1 komad
  • kurkuma - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica, sušena
  • ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • voda - tek toliko da se prekrije pirinač
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu za pečenje sipate zamrznuti miks, sameljete seckom ili iseckate luk na sitno i dodajete ga u posudu za pečenje. Dodajete i ostale začine zajedno sa dobro umućenim jajetom.

Namrvite oba suva bujona i prelivate vodom, tek toliko da ih pokrije i dobro promešate, nakon toga probate da li je bujon slan.

Poređate velike batake isečene na po dva dela i stavljate skroz odozgo u posudu za pečenje i pečete na 250 stepeni dok voda ne ispari i meso ne porumeni da izgleda ukusno.

Možete da servirate sa malo kiselog mleka u kraju porcije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: