Kjopoolu sa hrskavim hlebom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
14/04/2019
"Da smo poete, opevali bismo ovu đakoniju, ali mi smo kuvari, zato ćemo vam jednostavno dati recept za ovo iskušenje "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite povrće u posudu za pečenje, dodajte maslinovo ulje i ispecite ga u rerni unapred agrejanoj na 220 stepeni. Isecite baget na kriške i takođe stavite u rernu dok ne postane zlatast.

Zapecite orahe na tiganju nekoliko minuta, pazeći da ne izgore.

Isecite sir na pločice i uvaljajte ih u belo brašno. Pojačajte tiganj sa orasima i stavite sir u njega da se zapeče.

Nakon što je povrće gotove oljuštite ga i isecite. Očistite dobro paprike od semenki. Paradajz stavite u cediljku da se ocedi suvišna tečnost. Istucajte u avanu ispečene orahe. Iseckajte povrće na sitno. Pomešajte ga sa isepečenim belim lukom, zapečenim orasima, peršunom, maslinovim uljem, sirćetom i solju i promešajte.

Pri serviranju pospite kjopoolu sa nekoliko oraha, dodajte pločicu sira, prelijte medom i servirajte predjelo garnirano sa hrskavim bagetom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar