Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kjopoolu»Kjopoolu sa hrskavim hlebom

Kjopoolu sa hrskavim hlebom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Kjopoolu sa hrskavim hlebom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
1
"Da smo poete, opevali bismo ovu đakoniju, ali mi smo kuvari, zato ćemo vam jednostavno dati recept za ovo iskušenje"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • paprika - 2 komada, crvena i zelena
  • paradajz - 2 komada
  • orasi - 50 g
  • sir - 200 g
  • brašno - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • med
  • peršun
  • baget - 1 komad
  • maslinovo ulje
  • sirće
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite povrće u posudu za pečenje, dodajte maslinovo ulje i ispecite ga u rerni unapred agrejanoj na 220 stepeni. Isecite baget na kriške i takođe stavite u rernu dok ne postane zlatast.

Zapecite orahe na tiganju nekoliko minuta, pazeći da ne izgore.

Isecite sir na pločice i uvaljajte ih u belo brašno. Pojačajte tiganj sa orasima i stavite sir u njega da se zapeče.

Nakon što je povrće gotove oljuštite ga i isecite. Očistite dobro paprike od semenki. Paradajz stavite u cediljku da se ocedi suvišna tečnost. Istucajte u avanu ispečene orahe. Iseckajte povrće na sitno. Pomešajte ga sa isepečenim belim lukom, zapečenim orasima, peršunom, maslinovim uljem, sirćetom i solju i promešajte.

Pri serviranju pospite kjopoolu sa nekoliko oraha, dodajte pločicu sira, prelijte medom i servirajte predjelo garnirano sa hrskavim bagetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: