Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Svež grašak sa pirinčem u rerni

Svež grašak sa pirinčem u rerni

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Svež grašak sa pirinčem u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
14/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Tajna je u dozi - ako uzmete malo, onda je garnir, ako sipate više - onda je to ukusno vegan jelo"

Potrebni sastojci

  • grašak - 400 g
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Grašak očistite. Blanširajte ga u vrućoj vodi, dok zrna ne omekšaju, a zatim ga stavite u hladnu vodu, da mu se sačuva boja.

Zagrejte rernu i stavite tavu sa uljem.

Dodajte pirinač i neka stoji u rerni dok ne dobije jasnu boju. Dodajte grašak.

Posolite i sipajte mlaku vodu (1 šolja pirinča - 2 šolje vode). Pecite dok jelo ne bude gotovo (voda treba da ispari, a pirinač da omekša).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: