Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ćufte»Grašak sa ćufticama u rerni

Grašak sa ćufticama u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102713k268
Grašak sa ćufticama u rerni
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
10/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Grašak sa ćufticama u rerni - bez hleba se jedu i odlične su"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 6 supenih kašika
  • miks povrća - 600 g (zamrznuti grašak i šargarepa)
  • krompir - 4 komada
  • paradajz - 1 šolja, konzerva
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • kukuruzno brašno - 2 supene kašike
  • peršun
  • Za ćuftice
  • mleveno meso - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • prezle - 2 supene kašike
  • čubar - 1 supena kašika
  • crni biber
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pravimo ćufte. Za taj cilj u posudu se stavlja mleveno meso. U njega se dodaju sitno iseckana glavica luka, jaje, prezle, čubar, crni biber, kumin i ukoliko je potrebno - so. Mleveno meso se umesi i ostavlja se u frižideru.

U tiganju sa zagrejanom masnoćom se dinstaju sitno iseckana glavica luk, a malo nakon toga istucani čen belog luka.

Nakon kratkog mešanja dodaju se komadi krompira iseckani na srednje veličine. Kada se krompir prodinsta, dodaju se kriške paradajza.

Jelo se začinjava solju, alevom paprikom i sa malo šećera koji će ubiti kiselost paradajza. Kada sos provri, dodaju se zamrznuti grašak i šargarepe.

U tiganj se sipa čaša vode sa kukuruznim brašnom razmućenim u njoj. Grašak se izmeša nekoliko puta, nakon čega se sve prebacuje u tepsiju.

Od mlevenog mesa se oblikuju ćuftice koje se ređaju na vrh.

Grašak sa krompirom se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni, otprilike 45 minuta. Kada je gotov, posipa se sitno iseckanim peršunom.

Grašak sa ćufticama u rerni je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: