Način pripreme
Prvo pravimo ćufte. Za taj cilj u posudu se stavlja mleveno meso. U njega se dodaju sitno iseckana glavica luka, jaje, prezle, čubar, crni biber, kumin i ukoliko je potrebno - so. Mleveno meso se umesi i ostavlja se u frižideru.
U tiganju sa zagrejanom masnoćom se dinstaju sitno iseckana glavica luk, a malo nakon toga istucani čen belog luka.
Nakon kratkog mešanja dodaju se komadi krompira iseckani na srednje veličine. Kada se krompir prodinsta, dodaju se kriške paradajza.
Jelo se začinjava solju, alevom paprikom i sa malo šećera koji će ubiti kiselost paradajza. Kada sos provri, dodaju se zamrznuti grašak i šargarepe.
U tiganj se sipa čaša vode sa kukuruznim brašnom razmućenim u njoj. Grašak se izmeša nekoliko puta, nakon čega se sve prebacuje u tepsiju.
Od mlevenog mesa se oblikuju ćuftice koje se ređaju na vrh.
Grašak sa krompirom se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni, otprilike 45 minuta. Kada je gotov, posipa se sitno iseckanim peršunom.
Grašak sa ćufticama u rerni je veoma ukusan.