Način pripreme
Skuvala sam ćureći batak u posoljenoj vodi da bude gotov, a u međuvremenu sak sklanjala panu koja se stvarala.
Nakon toga sam odvojila od kostiju i isekla na krupne parčiće, a bujon procedilai sačuvala.
Isekla sam glavicu kupusa na sitno, a šargarepu narendala na krupno rende i izdinstala u zagrejanom ulju sa malo soli.
Čim je kupus omekšai, dodala sam oko pola kg narendanog svežeg paradajza.
Kuvala sam još nekoliko minuta, nakon čega sam dodala alevu papriku, biber i na sitno isečenih nekoliko čenova belog luka.
Na dno posude za pečenje sam prvo poređala mesi, nakon toga sam ga pokrila dinstanim kupusom.
Dodala sam šolju bujona i stavila kupus u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni 30-40 minuta dok se ne zapeče.
Veoma ukusno seosko jelo je ovaj svež kupus sa ćuretinom u rerni, a jesen je vreme da ga probate :)