Način pripreme
Kvasac se sipa preko tople vode i ostavlja se tako dok se ne rastvori.
Tri jaja i maslac se umute mikserom. U njih se dodaje rastvroreni kvasac, so i 3 šolje brašna. Nastavljamo da mešamo i dodajemo preostalih pola šolje brašna, dok se ne dobije tvrdo testo. Dodatno zamesimo testo na glatkoj površini, dok ne postane glatko i elastično. Pokrivamo testo kuhinjskom krpom i ostavljamo ga na radnoj površini da odstoji dok ne napravimo nadev.
Za nadev: Jaje se muti dok ne pobeli. U njega se dodaju sirevi i kobasica. Meša se dobro.
Testo se stavlja na nabrašnjenu površinu i razvija se u debljinu 3-4 mm. Od njega se seku krugovi (pomoću čaše ili kalupa).
Po sredini svakog kruga se stavlja nadev. Svaki krug se nakvasi po krajevima i zatvara se da se oblikuje polumesec.
Poređaju se u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje. Ostavljamo ih oko 20 minuta da narastu.
Nakon toga u dubokoj posudi zagrevamo masnoću. Prže se dok ne postanu zlatasto-braon.