Uskršnja jaja obojena bisernom bojom i folijom

15/04/2019
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj6069
"Šare prepuštamo u potpunosti vašoj mašti - mi pomažemo samo u tehnici "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 20 komada
  • vinsko sirće - 3 - 4 kašike
  • so - 2 - 3 kašike
  • biserna boja - 1 pakovanje
  • rukavice
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se operu dobro i prebacuju se u šerpu sa peškirom postavljenim na dno. Prelivaju se hladnom vodom oko 2 prsta iznad njih. Dobro je da su jaja izvađena iz frižidera bar jedan sat pre kuvanja. Dodaju se so i sirće.

Uključuje se ringla na umerenu temperaturu. Nakon što voda provri otkriva se 10 minuta i isključuje se.

Boja se podeli na tubice po iscrtanoj liniji i potapa se u čašu sa vrućom vodom, ali se ne seku vrhovi. Nakon toga se rastrese svaka tubica sa bojom i okreće se u vodu vrhom na dole. Nakon toga se vade iz vode u seku se vrhovi.

Stavljaju se rukavice i preko njih se kapne po nekoliko kapi različitih boja.

Uzima se toplo jaje i okreće se da se oboji. Tako nastavljamo sa preostalim jajima. Ostavljaju se na kratko 2-3 minuta da se boja lagano prosuši i da počne da se lepi i uzima se srebrna folija dobijena uz boju.

Jaje se uvalja u foliju matiranom stranom prema jajetu i poleđinom kašike ili noktom se blago zagrebe. Tako ostaju srebrni otisci po jajetu.

Jedno parče folije se koristi više puta, dok se ne istroši. Tako nastavljamo i sa preostalim jajima. Ostavljamo ih da se osuše.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar