Način pripreme
Namirnice su za 2 čaše od 200 g.
Naseckajte jagode na sitno i ispasirajte ih u blenderu, zajedno sa malim delom mleka. Ostavite smesu na stranu.
Preostalo mleko sipajte u duboku šerpu i kada se lagano zagreje dodajte čokoladu, koji ste izlomili na kockice. Mešajte dok se čokolada ne istopi potpuno.
U posebnu čašu ili posudu sipajte skrob, koje rastvorite sa 2 kašike mlake vode. Mešajte dok se potpuno ne rastvori.
Sklonite šerpu sa vatre i u tankom mlazu dodajte skrob uz neprestano mešanje drvenom kašikom. Zatim vratite na vatru i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
U staklenu čašu ili u posudu, na dnu stavite mrvice od keksa i nakon toga naizmenično ređajte pasirane jagode i pripremljeni krem od skroba.
Na samom vrhu ovih kremova za decu možete da stavite ukras po vašoj želji - keks ili bombone.
Omiljeni čokoladni krem sa kokosovim mlekom i jagodama, koga deca obožavaju.