Janija od paradajza sa dimljenim rebrima
Доматена яхния с пушени ребра
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Janija od paradajza sa dimljenim rebrima

Janija od paradajza sa dimljenim rebrima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Početnik
1k464k96
Janija od paradajza sa dimljenim rebrima
Fotografije: Vanya Georgieva
21/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Brza, aromatična i veoma ukusna ideja za jelo, koju ćemo odmah iskoristiti"

Potrebni sastojci

  • dimljena rebra - 1 kg
  • luk - 1 komad
  • paradajz pire - 3 kašike
  • sok od paradajza - 1 flaša
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • lovorov list - 3 komada
  • biber - 5 zrna
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete rebra na odvojene parčiće i zapržite na kratko u ulju.

Dodajete luk isečen na sitno, ponovo se zaprži i promeša. Kada dobije zlatastu boju, sipate i brašno, mešate dok se ne zaprži, na kraju dodajete rastvoren paradajz pire u paradajz soku, alevu papriku i malo tople vode.

Puštate 2-3 lovorova lista, so i zrna bibera. Ostavljate da se paprikaš krčka i isključite kada dostigne gustinu koja vam se sviđa, začinite peršunom pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: