Janija od paradajza sa dimljenim rebrima

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
21/04/2019
"Brza, aromatična i veoma ukusna ideja za jelo, koju ćemo odmah iskoristiti "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • dimljena rebra - 1 kg
  • luk - 1 komad
  • paradajz pire - 3 kašike
  • sok od paradajza - 1 flaša
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • lovorov list - 3 komada
  • biber - 5 zrna
  • peršun
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete rebra na odvojene parčiće i zapržite na kratko u ulju.

Dodajete luk isečen na sitno, ponovo se zaprži i promeša. Kada dobije zlatastu boju, sipate i brašno, mešate dok se ne zaprži, na kraju dodajete rastvoren paradajz pire u paradajz soku, alevu papriku i malo tople vode.

Puštate 2-3 lovorova lista, so i zrna bibera. Ostavljate da se paprikaš krčka i isključite kada dostigne gustinu koja vam se sviđa, začinite peršunom pre serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar