Način pripreme
U veću šerpu stavljamo dimljena rebra i sipamo vodu koliko je potrebno da ih pokrije.
Stavljamo ih na ringlu na visok stepe dok ne uzavru, nakon čega smanjujemo temperaturu i ostavljamo ih da se kuvaju na tihoj vatri otprilike dva i po sata.
Nakon 2 sata dodajemo zamrznuti grašak.
Sitno naseckamo luk i šargarepu. Krompir naseckamo na male kockice. Sve dodajemo u šerpu.
Dodajemo zrna pimenta i lovorov list.
Kada se povrće skuvalo, vadimo skuvana rebra u plitki tanjir i ostavljamo ih da se blago ohlade, nakon čega ih čistimo od kostiju.
Ako je potrebno, sipamo još malo vruće vode i ostavljamo supu da malo vri otprilike 5 minuta i isključujemo ringlu. Začinjavamo solju i crnim biberom.
Meso naseckamo na male komade i dodajemo ga u skuvano povrće u šerpi.
Supu od graška posipamo sitno seckanim peršunom.
Prilikom serviranja supu sa mesom posipamo svežom, sitno seckanom mirođijom.
Ako želimo, možemo u tanjir dodati jednu kašiku pavlake ili kiselog mleka.
Prijatno sa ovom neodoljivom supom od graška sa dimljenim rebrima.
Ako volite da jedete grašak, probajte i naše recepte za teletinu sa graškom ili domaće jelo sa graškom.