Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Supa od graška sa dimljenim rebrima

Supa od graška sa dimljenim rebrima

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Supa od graška sa dimljenim rebrima
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
8
"Supa od graška sa dimljenim rebrima ili naredni dokaz da od domaćeg ne postoji ukusnije!"

Potrebni sastojci

  • dimljena rebra - 1 kg
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 2 srednje
  • krompir - 2 - 3 srednja
  • zamrznuti grašak - 450 g
  • so - po ukusu
  • piment - 3 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • peršun i mirođija za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U veću šerpu stavljamo dimljena rebra i sipamo vodu koliko je potrebno da ih pokrije.

Stavljamo ih na ringlu na visok stepe dok ne uzavru, nakon čega smanjujemo temperaturu i ostavljamo ih da se kuvaju na tihoj vatri otprilike dva i po sata.

Nakon 2 sata dodajemo zamrznuti grašak.

Sitno naseckamo luk i šargarepu. Krompir naseckamo na male kockice. Sve dodajemo u šerpu.

Dodajemo zrna pimenta i lovorov list.

Kada se povrće skuvalo, vadimo skuvana rebra u plitki tanjir i ostavljamo ih da se blago ohlade, nakon čega ih čistimo od kostiju.

Ako je potrebno, sipamo još malo vruće vode i ostavljamo supu da malo vri otprilike 5 minuta i isključujemo ringlu. Začinjavamo solju i crnim biberom.

Meso naseckamo na male komade i dodajemo ga u skuvano povrće u šerpi.

Supu od graška posipamo sitno seckanim peršunom.

Prilikom serviranja supu sa mesom posipamo svežom, sitno seckanom mirođijom.

Ako želimo, možemo u tanjir dodati jednu kašiku pavlake ili kiselog mleka.

Prijatno sa ovom neodoljivom supom od graška sa dimljenim rebrima.

Ako volite da jedete grašak, probajte i naše recepte za teletinu sa graškom ili domaće jelo sa graškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: