Salata od kuvanog povrća i jabuka sa svežim mlekom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
21/04/2019
"Bogata salata sa gustom teksturom, idealna za domaće crveno vino "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano86
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ljuštimo krompir i šargarepe. Krompir sečemo na kocke, a šargarepe na krugove. Prelivamo vodom, dodajemo pileći bujon (1 kocka, Magi).

Kuvamo povrće i nekoliko minuta pre nego što sklonimoo sa ringle dodajemo oljuštenu, od semenki očišćenu i na kocke isečenu jabuku.

Kada se sastojci skuvaju, ocedimo od vode i ostavljamo da se ohladi. U odgovarajuću posudu za pasiranje sipamo sveže mleko (1 šolja) i ulje (2 šolje). Dodajemo prstohvat soli i nekoliko kapi soka od limuna.

Pasiramo ručnim mikserom i dobijenim sosom prelivamo skuvane jabuke, krompir i šargarepe.

Dodajemo na sitno isečen svež peršun i promešamo salatu. Rasporedimo u tajiriće i ukrašavamo maslinom i listićima svežeg peršuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar