Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Galete»Vafli sa belim lukom i ceđenim kiselim mlekom

Vafli sa belim lukom i ceđenim kiselim mlekom

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Vafli sa belim lukom i ceđenim kiselim mlekom
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
14
"Ko je rekao da vafli treba da budu samo slatki? Ovi su slani i savršeni su"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • sveže mleko - 1 šolja od 200 ml
  • jaje - 1 komad, sveže
  • voda - 2 šolje, od 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • kvasac - 1 kašičice, suvi
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 450 g, približno
  • za mazanje
  • maslac - meki
  • Za garniranje
  • ceđeno kiselo mleko
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo blago veže mleko i vodu. Pomešamo zajedno sa šećerom (1/2 kašičice), solju (1 kašičica), suvim kvascem (2 kašičice), umućenim jajetom i uljem (2 kašike).

Promešsmo i dodajemo postepeno brašno (približno 450 g), dok ne dobijemo testo malo gušće od boze (po proceni, možemo da pospemo još brašna).

Uvijamo posudu, u kojoj je testo, kuhinjskom krpom i ostavljamo da naraste u toploj sobi (35-45 minuta). Posuda treba da je veća, da testo može da naraste.

Kada je testo gotovo, dobro zagrevamo pekač za vafle. Kutlačom grebemo naraslo testo, sipamo u pekač i pečemo.

Gotove vafle, ispečene sa obe strane, mažemo dok su još vrući mekim maslacem i stavljamo jedan na drugi da ostanu topli i mekani.

Serviramo sa ceđenim kiselim mlekom i jogurtom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: