Način pripreme
Zagrevamo blago veže mleko i vodu. Pomešamo zajedno sa šećerom (1/2 kašičice), solju (1 kašičica), suvim kvascem (2 kašičice), umućenim jajetom i uljem (2 kašike).
Promešsmo i dodajemo postepeno brašno (približno 450 g), dok ne dobijemo testo malo gušće od boze (po proceni, možemo da pospemo još brašna).
Uvijamo posudu, u kojoj je testo, kuhinjskom krpom i ostavljamo da naraste u toploj sobi (35-45 minuta). Posuda treba da je veća, da testo može da naraste.
Kada je testo gotovo, dobro zagrevamo pekač za vafle. Kutlačom grebemo naraslo testo, sipamo u pekač i pečemo.
Gotove vafle, ispečene sa obe strane, mažemo dok su još vrući mekim maslacem i stavljamo jedan na drugi da ostanu topli i mekani.
Serviramo sa ceđenim kiselim mlekom i jogurtom.