Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Slani Rolat»Kolač od mlevenog mesa sa sosom od tamnog piva i sušenim vrganjima

Kolač od mlevenog mesa sa sosom od tamnog piva i sušenim vrganjima

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2486071160
Kolač od mlevenog mesa sa sosom od tamnog piva i sušenim vrganjima
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 5
22/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
"Ko može odoleti pikantnom ukusu ovog kolača, koji se nikako ne služi sa kafom"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 5 komada
  • mlad luk - 1/2 veze
  • peršun
  • vrganji - 1 šaka, sušeni
  • tamno pivo - 250 ml
  • brašno - 2 kašike, prepečeno
  • so
  • čubar
  • biber
  • bujon od pečuraka - 1 šolja
  • kapar - nekoliko zrna
  • maslac - 1 mala kocka
* merne jedinice

Način pripreme

Predstavljamo vam zanimljiv recept za kolač od mlevenog mesa i ukusan sos od vrganja sa tamnim pivom.

Bago gorki i istovremeno karamelizovani ukus tamnog piva se savršeno uklapa sa ukusom vrganja i laganim jelom od mlevenog mesa.

Mleveno meso zamesite zajedno sa jajima, sitno iseckanim mladim lukom i peršunom i kaprom. Dodajte so, biber i čubar.

Skuvajte i oljuštite preostalih 4 jajeta. Isipajte pola od smese od mlevenog mesa, poređajte preko kuvana jaja i zatvorite drugom polovinom. Pecite na 180 stepeni dok ne bude sve gotovo (oko 30-40 minuta).

Dok se kolač peče, napravite sos. Sušene pečurke treba da prethodno potopite u vodu. Takođe, potrebno je i prethodno da zapečete i brašno. Stavite maslac u umereno zagrejan tiganj sa maslacem.

Dodajte brašno uz neprestano mešanje. Dodajte vrganje zajedno sa vodom, gde su bili. Razredite sa pivom, a zatim dodajte bujon. Dodajte so i biber i ostavite na vatri, da se zgusne i dok ne dobijete sos.

Ako je potrebno, dodajte još brašna da se zgusne.

Poslužite komade kolača sa sosom i svežom zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: