Način pripreme
Predstavljamo vam zanimljiv recept za kolač od mlevenog mesa i ukusan sos od vrganja sa tamnim pivom.
Bago gorki i istovremeno karamelizovani ukus tamnog piva se savršeno uklapa sa ukusom vrganja i laganim jelom od mlevenog mesa.
Mleveno meso zamesite zajedno sa jajima, sitno iseckanim mladim lukom i peršunom i kaprom. Dodajte so, biber i čubar.
Skuvajte i oljuštite preostalih 4 jajeta. Isipajte pola od smese od mlevenog mesa, poređajte preko kuvana jaja i zatvorite drugom polovinom. Pecite na 180 stepeni dok ne bude sve gotovo (oko 30-40 minuta).
Dok se kolač peče, napravite sos. Sušene pečurke treba da prethodno potopite u vodu. Takođe, potrebno je i prethodno da zapečete i brašno. Stavite maslac u umereno zagrejan tiganj sa maslacem.
Dodajte brašno uz neprestano mešanje. Dodajte vrganje zajedno sa vodom, gde su bili. Razredite sa pivom, a zatim dodajte bujon. Dodajte so i biber i ostavite na vatri, da se zgusne i dok ne dobijete sos.
Ako je potrebno, dodajte još brašna da se zgusne.
Poslužite komade kolača sa sosom i svežom zelenom salatom.