Način pripreme
Umesimo mleveno meso sa začinima, sitno iseckanim mladim lukom i 2 komada slanine + jaja. Delimo smesu na 4 jednaka dela.
Raspoređujemo mleveno meso na foliju, u sredinu stavljamo po jedno od kuvanih jaja i uvijamo u rolat, trudeći se da mleveno meso u potpunosti pokrije jaje.
Svaki rolat pokrivamo komadom slanine. Stavljamo u nauljenu tepsiju i pečemo otprilike 20 minuta ili dok slanina ne uhvati zlatastu boju.
Dok su rolati od mlevenog mesa u rerni, možemo da napravimo sos.
U zagrejanom tiganju istopimo maslac i na kratko propržimo brašno i mlevene pečurke.
Razređujemo hladnim mlekom i začinjavamo.
Ostavljamo da se krčka otprilike 5 minuta ili dok ne dobijemo željenu gustinu.
Neka vam je ukusno sa mojim mini rolnicama od mlevenog mesa sa mlečnim sosom od pečuraka.